Selflove/Selfhealing ceremonies
Holding space in circle and 1:1
Herbal products

MISSIE & VISIE

Inner Gym

The Messy Garden Club werkt graag samen met de dynamische wetten van de natuur en bekijkt de mens daarom als geheel. We gebruiken hierin de elementen van de tuin als metafoor.

 

THE SOIL

(De bodem)
| The Soul/ Het oneindige fluïde “zijn” van waaruit alles kan groeien | rusten | winter

| element water | verwerken | nacht | dood

 

THE SEED & THE ROOT

(Het zaad & de wortel)
l The Subconscious mind/onderliggende overtuigingen | wieden – planten | lente

| element lucht | inspiratie | ochtend | kind

 

THE STEM (De stengel)

| The Conscious mind/zichtbare gewoontes/gedrag | voeden/onderhouden | zomer

| element vuur | actie | middag | volwassen

 

THE FLOWER & FRUIT (De bloem & fruit)
l The Body/ de manifestatie | het oogsten/manifesteren | herfst

| element aarde | realiseren/loslaten | avond | oud

Deze elementen komen terug tijdens de ceremonies en zijn de basis voor de werkwijze waarmee we tuinieren in onze innerlijke tuin. 

 

Sophie van der Eijk,

Founder van The Messy Garden Club

Who’s that girl?

Sophie van der Eijk, Founder van The Messy Garden Club

 

Hoe oud ben je?
29 jaar, Capricorn.

 

Wat is je missie:
Een wereld creëren waarin iedereen zonder schaamte en in alle vrijheid leeft vanuit haar/zijn/hun authentieke en liefdevolle zelf. Met The Messy Garden Club, wil ik graag helpen om door middel van het verhogen van het bewustzijnsniveau alle beperkende overtuigingen die ons dat in de weg staan te wieden en daar nieuwe overtuigingen voor in de plaats te zaaien.

 

Waar komt de naam The Messy Garden Club vandaan?
In mijn jeugd groeide ik op bij mijn oma. Als kind werkte ik daar het liefst samen met haar in de tuin. Het werken met mijn handen in de aarde werkte voor mij heerlijk meditatief. Het mooiste aan mijn oma’s tuin vond ik dat er daar van alles door elkaar heen groeide en al het leven een plekje in het harmonische systeem van de tuin had. Dat maakte deze plek voor mij ook zo magisch en avontuurlijk. Til een tegel op en daar vind je een hele familie pissebedden, in een andere hoek van de tuin stond een heerlijk geurende lila seringenboom. Hoe mijn oma zo geduldig was in het onderhouden van de tuin vond ik super inspirerend. Dit is een dedication aan degene van wie ik zoveel over liefde heb geleerd.

 

Wat doe je momenteel zelf aan je ontwikkeling?:
Ik ben me altijd op verschillende manieren aan het ontwikkelen. Momenteel wortel ik mij in mijn o.a. Filipijnse roots en ben ik als traditioneel Babaylan (Filipijnse sjamaan) in training bij Hilario Robis. Hij bracht onlangs een prachtig boek uit over de inheemse Hilot-leer (Filipijnse healingsleer) en neemt mij als zijn student onder zijn vleugels. Verder ben ik natuurlijk ook altijd aan het tuinieren in mijn eigen innerlijke tuin. Dat proces is net als in een echte tuin een eindeloze ontwikkeling bestaande uit bloeimomenten maar ook groeimomenten.

 

Wat zou je willen dat mensen zouden begrijpen over hun healingsjourney?
Dat die heel persoonlijk is en dat een ander het helemaal niet altijd beter weet. We zijn als mens zo geavanceerd in elkaar gezet. Ik vond het altijd al moeilijk aan te nemen dat er maar een paar aangewezen/uitverkorenen mensen zouden zijn die het antwoord en de oplossing voor ons in handen zouden hebben. Inmiddels ben ik erachter dat wanneer je weet hoe je contact maakt met je hogere zelf en die band onderhoudt door er mee in verbinding te blijven, je diep vanbinnen alle antwoorden in je draagt die je nodig hebt. We mogen er alleen nog de tijd voor nemen om de taal van onze intuïtie te begrijpen en ontdekken dat we op deze innerlijke kompas kunnen vertrouwen.

 

Welke track beschrijft wat je nog wilt zeggen?

Bloom – BLAck pARty

Oh ja, en check mijn eigen muziek op Spotify,

youtube: Mona Chai – Wounds Ground.

Richtlijnen voor gardeners

van the messy garden club:

Deze overeenkomsten zijn samenwerkingsverbanden, aanpasbaar en veranderen voortdurend.

 

Gardeners van the messy garden club zijn:

 

 1. ZIJ DIE HET LAND, DE WATEREN, DE LUCHT VAN DEZE AARDE EN ANDERE AARDGENOTEN RESPECTEREN EN EREN: The Messy Garden Club gaat ervan uit dat we met elkaar verantwoordelijk zijn voor een schone, gezonde, harmonieuze en liefdevolle wereld. Uit dankbaarheid voor moeder natuur en alles wat zij ons geeft, maar ook uit respect voor andere wezens met wie we deze aardse ervaring delen, streven we naar een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk en hebben we daarin compassie voor iedere stap in ons eigen proces en in het proces van dat van anderen.

 1. ZIJ DIE INDIVIDUEEL AGENTSCHAP RESPECTEREN EN EREN: Bij The Messy Garden Club geloven we heilig in de kracht en de boodschappen van het hogere zelf die vertaald worden naar onze intuïtie. Ook geloven we in aangeboren wijsheid en het communicerend en zelfhelend vermogen van ons lichaam en respecteren en eren daarom altijd de rechten van mensen om zelf beslissingen te nemen over hun eigen lichaam.

 1. ZIJ DIE EEN LICHAAM HEBBEN:
  Bij The Messy Garden Club is iedereen welkom, mits zij in staat zijn zichzelf fysiek en mentaal te dragen en thuis te kunnen brengen. In de vestiging is een stoellift aanwezig. Voor overige behoeftes, neem contact op met het via het contactformulier op de website.

 1. ZIJ DIE RESPECT KUNNEN OPBRENGEN VOOR DE MENING/HET PERSPECTIEF VAN EEN ANDER: The Messy Garden Club vind het juist een prachtig gegeven dat we allemaal van mening verschillen. Net als muzieksmaak is een mening heel persoonlijk. Je hoeft niet alle denkpatronen van een ander te begrijpen of het er altijd ermee eens te zijn. Wel hebben we respect voor elkaar als mens en zullen we elkaar nooit persoonlijk aanvallen in een onenigheid.

 

 1. ZIJ DIE REFLECTEREN: Reflecteren en bezinnen is onvermijdelijk wanneer we willen groeien als mens. Hoe spannend het ook is. Durf je ogen te openen voor een les aan jou die er ligt verscholen in een situatie. Iedereen is vrij, niemand is je wat verschuldigd. Misschien zou je graag zien dat iedereen, op dezelfde manier als jij, verantwoordelijkheid neemt voor zijn/haar/hun proces maar het enige waar je controle over hebt is je eigen proces. Nodig daarin jezelf uit om de focus op jezelf te houden. Zo hoef je geen slachtoffer te zijn van een situatie en pak je de creërende kracht over je leven terug.

 1. VOOR HEN DIE RESPECT EN COMPASSIE KUNNEN OPBRENGEN VOOR HET GROEI/HEALINGS PROCES VAN ZICHZELF EN ANDEREN HEBBEN: We zijn hier om een ervaring op te doen. Blijf geduld en compassie voor jezelf en de ander meebrengen in dit proces. We doen allemaal ons best met de informatie die we hebben. Daarnaast blijven we mensen. Probeer ook liefde voor dat stuk in jezelf en in anderen op te brengen.

 1. VOOR HEN DIE ZIJN/HAAR/HUN INNERLIJKE COMPAS EREN: Jouw innerlijke “ ja” en “nee” zijn ten alle tijden het kompas vanuit waar jij je beweegt. Voel eerst even bij jezelf in hoe je je verhoudt tot de behoefte/een vraag van een ander. Spreek uit waar jouw behoefte ligt en respecteer het wanneer iemand ergens geeft behoefte aan heeft. Niemand is een uitleg verschuldigd.

 1. VOOR DIEGENE DIE NIKS PERSOONLIJK NEEMT:

  Iedereen heeft een andere reis gemaakt voordat diegene staat waar die vandaag staat. Tijdens deze reis door het leven verzamelt ieder individu een persoonlijke rugzak, gevuld met de mentale benodigdheden waarvan de reiziger overtuigd is dat het hem/haar/hen gaat helpen/beschermen of verrijken in dit leven. Bij The Messy Garden Club begrijpen we dat deze overtuigingen vaak voortkomen uit onbewuste processen en geworteld zijn in liefde of angst. Beide oorsprongen zijn niet om te straffen of te oordelen en gaan ervanuit dat iedereen haar/zijn best doet, gebaseerd op de kennis die diegene heeft. Je bent niet je gedrag dat is ontstaan vanuit gebeurtenissen en ontmoetingen uit het verleden.

  

Punten om in acht te nemen:

 

1. Consent is alles. Vraag toestemming en ga niet uit van dingen als het gaat om aanraking/opnemen/fotograferen of het geven van feedback.

2. Spreek van uit “ik”: Spreek vanuit je eigen ervaring, perspectief en gevoel.

3. Wees niet bang om onbegrepen te worden: We hebben allemaal een authentiek stukje van de waarheid en hebben de vrijheid om samen te puzzelen.

4. Respecteer de identiteit van andere:

Vraag, ga er niet van uit.

5. Open mind: Wees bereid om je open te stellen voor nieuwe dingen en ideeën die je nog niet kende. Proef het, probeer het.

6. Sociale cha-cha-cha: Geef ruimte aan alle deelnemers. Wees je bewust van wie er spreken en wie er niet spreken. Ben je vaak aan het woord? Doe een stapje terug en geef een ander de ruimte om iets te delen en naar voren te stappen.

7. Aandachtig luisteren: Probeer het te vermijden om in te plannen wat je gaat zeggen terwijl je luistert naar andere. Wees bereid om je te laten verassen, iets nieuws te leren. Luister met je gehele zelf.
8. Vertrouwelijkheid: Neem lessen mee naar huis, identificeer nooit iemand anders dan jezelf. Wil je met iemand contact opnemen over iets dat diegene tijdens een ceremonie/dienst of les heeft gezegd? Neem contact op en respecteer hun wensen. Ook zaken die in bijeenkomsten (online/offline) worden besproken/gedeeld door leden blijven in vertrouwen binnen de aanwezige kring.
9. Respect the locals: Uitwisselingen van ritueelgebruiken, grondstoffen, ideeën, kruiden en andere streekgebonden producten en diensten zijn prachtig. Ken de oorsprong, leer de geschiedenis en wees respectvol naar de gebruiken, de grond en grondleggers van deze gebruiken.

10. Ervaar ongemak: Ongemak is onvermijdelijk. Durf het onderdeel te laten zijn van deze ervaring. Ongemak creëert geen verdeeldheid maar ongemak geeft het gevoel weer van de verdeeldheid die er al was. Door dit ruimte te geven in dialoog ontstaat er genezing en verandering.